WiSoft Header Image
 

iControlling

ICONTROLLING - INTELLIGENS MEGOLDÁS KKV VEZETŐK SZÁMÁRA

Cégünkről

A WiSoft Informatikai Szolgáltató Kft. tevékenységének fő vonalát az egyedi megoldások és az egyedi, rendszerszintű szoftverek képviselik. Kiterjedt ismeretekkel rendelkezünk banki és vállalati ügyviteli, elektronikus adattovábbítási területeken. Jelenleg is több ilyen jellegű projektben folyik szoftverfejlesztési munka és rendszer-felügyeleti tevékenység.

Az egyedi megoldások mellett egyre erőteljesebb szerepet kap a saját termékek fejlesztése és támogatása. Ennek egyik úttörő képviselője az iControlling rendszer.

Az iControlling szolgáltatás

Az iControlling egy olyan szolgáltatásokat nyújtó, üzleti intelligenciát is magában foglaló rendszer, amelynek segítségével

 • kontrolling kimutatások készítése
 • pénzügyi tervezési eszköz

válik könnyen elérhetővé a mikro, kis- és középvállalkozások számára, így segítve a kkv szektor szereplőit működésük hatékonyságának növelésében.

Mivel a rendszerben a könyvelő irodáknál fellelhető (számlázási, számviteli, bérezési) adatok alapján készíthetők kimutatások és tervek, így célcsoportját, az irodák ügyfeleit, közvetetten a könyvelő irodákon keresztül szolgálja ki.

Azonban lehetőség van arra is, hogy a könyvelő iroda a szolgáltatás tovább-értékesítésével, végfelhasználó számára on-line elérhetővé tegye az egyes elérhető szolgáltatásokat (elemzés-tervezés, riportolás).

A rendszer főbb funkciói:

 • ETL - adatbetöltés és adatintegráció
 • vizualizációs eszközök
 • rugalmas riportkészítés (ad-hoc riportolás)
 • dashboard – információk lényegre törő megjelenítése – KPI indikátorok
 • tervadatok kalkulációja korábbi pénzügyi adatok feltöltésével és elemzésével
 • partner- és kintlévőség nyilvántartás
 • automatikus e-mail küldés – riportok, elemzések ütemezett kézbesítése.


iControlling szolgáltatás működési modellje

 A rendszer működése – megjelenítés

A könyvelő irodák és ügyfeleik számára az iControlling rendszer webes felületen keresztül érhető el, így nem kell külön infrastruktúrát kialakítaniuk és fenntartaniuk a kisvállalatoknak. Az Interneten történő elérhetőség nemcsak a kliens oldali rugalmasságot biztosítja, de a letisztított felületi megjelenítés egyszerű, könnyű kezelhetőséget is lehetővé tesz.

Az alkalmazás biztonságos működését szerver oldali tanúsítvány és a pénzügyi intézmények számára fejlesztett rendszereinknél is alkalmazott technológiai háttér biztosítja.

A felhasználók számára olyan szolgáltatások állnak rendelkezésre, mint például:

 • többszintű felhasználó kezelés
 • testre szabható felületi elemek
 • kedvencek – gyakran használt kimutatások mentése (pl.: havi ÁFA)

Adattárház

A könyvelő irodák nagy mennyiségű számviteli, pénzügyi adattal rendelkeznek ügyfeleikről. Ha az adatokból hasznos információt szeretnénk kinyerni, szükség van egy rendező elvre, olyan adattárolásra, mely nemcsak az eligazodást segíti nagy tömegű adatokban, hanem a riportolást, mint fő funkciót is támogatja, biztosítja a felhasználó gyors kiszolgálását.

Tehát az adattárház megkönnyíti az óriási adathalmazokból álló lényegi információk kiszűrését, azok felhasználását, valamint rugalmas lehetőséget biztosít a különböző adatforrásokból történő adatbetöltésekre is.

A kontrollig kimutatások vezérelve az időbeliség, a pénzügyi események időrendi kezelése, bemutatása, ezt is az adattárház struktúra historikus adattárolása teszi lehetővé leginkább.

A szolgáltatás igénybevétele

A végfelhasználók felé (azaz a kkv-kal) a velük üzleti kapcsolatban álló könyvelő irodák számolnak el, mivel ők a közvetlen szolgáltatást nyújtók. A WiSoft saját tranzakció-alapú elszámoló rendszerén keresztül a könyvelő irodáknak számítja fel a szolgáltatás díját.

A tranzakció alapú rugalmas elszámolás lehetővé teszi, hogy az ügyfél csak a szolgáltatás használatáért fizessen. Az ügyfél le tudja kérdezni az adott időszakban saját maga vagy cége által igénybevett szolgáltatások listáját, így nyomon tudja követni költségeit.


iControlling alkalmazás főoldala

Könyvelő irodák figyelmébe

Mit nyújt az Ön cége számára rendszerünk? Ha csatlakozik hozzánk, és igénybe veszi szolgáltatásunkat, akkor:

 • egy új szolgáltatással bővítheti palettáját ügyfelei részére anélkül, hogy saját kapacitásainak jelentős lekötésére volna szükség,
 • a szolgáltatást közvetlenül Ön is biztosíthatja ügyfelének, a kimutatások saját munkatársa általi elkészítésével és az ügyfélhez történő eljuttatással,
 • vagy a szolgáltatást közvetetten is kínálhatja azáltal, hogy az ügyfél saját maga készíti el riportjait olyan gyakran és mennyiségben, ahogy csak szeretné,
 • amennyiben a közeljövőben partnerünk lesz,
  • az első adatforrások között lehet az Ön számviteli, könyvelési vagy számlázó rendszere, melyhez kialakítjuk interfészünket,
  • nemcsak a kész funkcionalitást alkalmazhatja, hanem hozzájárulhat a rendszer további új funkcióinak kialakításához, így az Ön és ügyfelei igényei megvalósításra kerülnek a továbbfejlesztés során.

Ne veszítsen ügyfelet azért, mert nem tudja számára biztosítani pénzügyi helyzetének átláthatóságát! Szerezzen új ügyfeleket egy olyan szolgáltatás nyújtásával, melynek segítségével a cégvezetők közérthető formában képet kaphatnak vállalkozásuk anyagi helyzetéről!

Vegye igénybe korszerű, új rendszerünk szolgáltatásait, együttműködési szándékát jelezze felénk (icontrolling@wisoft.hu)!

Cégvezetők figyelmébe

Miért hasznos az Ön számára az iControlling alkalmazás? Felsorolunk néhány válasz lehetőséget, melyek között Ön is megtalálhatja problémáira a megoldást. A rendszer segítségével Ön:

 • pontos képet kap cége pillanatnyi pénzügyi helyzetéről,
 • ezáltal minimalizálja a vezetői döntésekkel járó kockázatok lehetőségét,
 • naprakészen átláthatja cége teljeskörű működését, elemzéseket, terveket készíthet a rendszer által megszűrt adathalmazokból,
 • kiszűrheti cége működési folyamatainak azon összetevőit, melyek negatív irányba terelhetnék vállalkozása fejlődését, és olyan megoldásokat kínál a folytatást illetően, melyek kétséget kizáróan cége gyarapodását segítik elő,
 • a kimutatások képesek alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz,
 • manapság túlzás nélkül állítható, hogy az automatizált controlling eszközök nélkülözhetetlenné váltak vállalata eredményes működése szempontjából.

Cége hosszú távú fenntarthatóságához, hatékonyságának és működésének valamint kiszámíthatóságának biztosításához az iControlling rendszer bevezetését javasoljuk.

Támogatás

Az alkalmazás fejlesztése az Európai Unió támogatásával történt a KMOP-1.1.4-09-2009-0145 számú, „Üzleti intelligencia fejlesztés a WiSoft Informatikai Szolgáltató Kft.-nél” című pályázat keretén belül.

   

Kérjük, iControlling alkalmazásunk megismeréséhez keressen minket elérhetőségeinken!

Hírek

Technológia és Üzleti Intelligenciai fejlesztések a WiSoftban

TermékeinkReferenciák

Kapcsolat

Email: wisoft@wisoft.hu
Tel: +36.1.412 2530